Ultimele stiri

Adio, întârzieri sau anulări de curse. Ce sistem performant pentru condiţii de vizibilitate redusă are Aeroportul Internaţional Timişoara FOTO

aeroport timisoara

Avioanele aterizează mai în siguranță la Aeroportul Internațional Timișoara, din luna februarie. Aeroportul timișorean și Romatsa DSNA Timişoara pun în funcţiune un sistem performant pentru a asigura operarea aeronavelor în condiţii de vizibilitate foarte redusă. După efectuarea unor lucrări în perioada 2013-2014 care au constat în proiectarea şi instalarea sistemelor de balizaj luminos şi nagivaţie aeriană şi în urma elaborarării “Procedurii de apropiere instrumentală de aerodrom”, sistemul va fi operaţional începând cu 5 februarie.

Odată cu intrarea în vigoare a acestui sistem, la aeroportul din Timişoara, aeronavele vor putea ateriza dacă condiţiile meteo asigură o vizibilitate de numai 200 m pe direcţia principală de aterizare – dinspre Est (categoria IIIA) şi de minim 350 de metri pe direcţia secundară de aterizare – dinspre Vest (categoria a II-a), fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel pe ambele direcţii pentru proceduri de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă.

Avantajul major al aeroportului Timişoara (dotarea pistei la ambele capete cu echipamente de radionavigaţie şi de balizaj luminos) este că permite aterizarea din orice direcţie, în condiţii de vizibilitate redusă, astfel încât pentru companiile aeriene înseamnă timp de zbor mai redus şi reducerea consumului  de combustibil. Această facilitate oferită companiilor aeriene de către Aeroportul Timişoara va reduce considerabil riscul întârzierilor sau anulării curselor, iar pasagerii vor putea călători conform programului de zbor.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*