Ultimele stiri

Administraţia Bazinală de Apă Banat se implică în ecologizarea malurilor Dunării

dunare

Pentru prima dată, proiectul „Let’s Do It, România” se transformă în “Let’s Do It, Danube”! Administrația Națională “Apele Române ” se implică în acest proiect, care vizează două direcții importante de implicare socială: educația și mediul.

Prima etapă a proiectului a început, în data de 7 aprilie, printr-o amplă campanie de educație non-formală privind ecologia și protejarea mediului și a apelor și va continua până la terminarea anului educațional.

În data de 29 iunie, când sărbătorim Ziua Internaţională a Dunării, se va organiza o acţiune amplă de ecologizare a malurilor fluviului.

„Am început cu mult entuziasm acest proiect. Echipele județene au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în cadrul acțiunii Săptămâna Altfel, mai exact, începerea campaniei de educație ecologică. Considerăm acest parteneriat ca fiind unul firesc, având în vedere rolul Administrației Naționale ”Apele Române” si preocuparea continuă a acestora de a păstra apele curate din România. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung și dorim să continuăm împreună drumul pe care am pornit ”, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

” Am fost încântați să aflăm de inițiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a începe  proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se știe că existența umanității depinde de factorul numit ”apă”. Fără apă nu există viață și, ca orice resursă, ea este epuizabilă și nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conștientizare a fiecărui cetățean în parte de a păstra, conserva și proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar și asupra rolului acesteia în susţinerea ecosistemelor şi a vieții umane ”, a declarat  dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administrației Naționale „Apele Române”.

Administraţia Bazinală de Apă Banat susţine şi prin acţiunile proiectului responsabilizarea şcolarilor şi a autorităţilor locale, riverane fluviului, faţă de poluarea Dunării cu deşeuri.

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie a Dunării sunt: Caraș–Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*