Ultimele stiri

ADMITERE LICEU Doi elevi de nota 10 din Timișoara

evaluarea nationala

Absolvenții clasei a VIII-a au scăpat de Evaluarea Națională ăptămâna trecută, dar acum au din nou emoții. Și asta pentru că pe 4 iulie a început admiterea la liceu. 4.700 de elevi din județul Timiș sunt așteptați să depună fișa de înscriere la școala preferată până în data de 8 iulie, indiferent dacă au participat sau nu la Evaluarea Națională.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educației Naționale, în județul Timiș există doi elevi care au media generală 10. Este vorba despre Oana Cosmina Nuță și Ana-Maria Oravitan. La polul opus se află un absolvent de clasa a VIII-a care are o medie de admitere la liceu de doar 2,29.

Cei mai mulți elevi din județul nostru au medii de admitere la liceu peste cinci, doar 1.100 de copii nu au reușit să obțină această medie. Din acest an, admiterea în liceu se face pe baza mediei de la Evaluarea Națională, care reprezintă 75 %, iar restul de 25 % este dată de media din gimnaziu.

În data de 15 iulir va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a care s-au înscris în prima etapă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*