Ultimele stiri

ADR VEST spune că Primăria Timișoara este în pericol să piardă 112 milioane de lei! PSD Timiș sare la gâtul lui Robu

Primaria Timisoara

„Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitatea sa de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, a studiat progresul financiar al proiectelor implementate de UAT Municipiul Timişoara şi a identificat anumite proiecte care se află în situaţie de risc major privind finalizarea implementării, inclusiv decontarea cheltuielilor aferente, până la momentul închiderii POR 2007-2013 în data de 31.12.2015. Așa începe scrisoarea directorului ADR Vest, Sorin Maxim, către municipalitatea timișoreană. Vorbim de o scrisoare care avertizează că exită posibilitatea ca PMT să piardă 112 milioane de lei.

Practic primarului Nicolae Robu i se atrage atenția că dacă proiectele pe bani europeni nu vor fi finalizate până în 31decembrie, Primăria Timișoara va trebui să acopere cheltuielile lucrărilor din bugetul local.

“Vă rugăm să aveţi în vedere ca suma de 112.600 mii lei să fie prevăzută în bugetul local al UAT Timişoara pe anul 2016, pentru a acoperi diferenţele din proiectele nefinalizate, dar şi aceasta nu mai târziu de 31.07.2016. Totodată, dorim să precizăm că în cadrul POR 2007-2013 nu există posibilitatea <fazării proiectelor> şi deci acest aspect nu poate fi luat în considerare pentru proiectele nefinalizate în termen”, se mai arată în scrisoarea de la ADR Vest.

În această situație, consilierii locali PSD sar la gâtul primarului Nicolae Robu.

„Grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Municipal Timișoara a atras atenţia în nenumărate rânduri că Timișoara riscă să piardă fondurile europene alocate pentru lucrările care se desfășoară în oraș, însă am fost trataţi cu superioritate de Nicolae Robu. Acum, după zeci de interpelări și luări de poziţii pe această temă, ni se dă dreptate din partea unui for mai mult decât avizat: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Avertismentul ADR Vest, care spune cu subiect și predicat că Primăria Timișoara este pe punctul de a pierde 112 milioane de lei dacă nu finalizează până în 31 decembrie a.c. proiectele finanţate pe fonduri europene, trebuie luat în serios”, spune consilierul local, Alfred Simonis de la PSD.

Mai mult, acesta atrage atenția că în cazul în care lucrările nu vor fi finalizare, efectele asupra cetățenilor Timișoarei vor fi dezastruoase.

“Ar mai trebui spus că o astfel de situaţie va avea un efect devastator în ceea ce privește bugetul Timișoarei pentru că timișorenii nu pot suporta din propriile buzunare acoperirea acestei sume. Pierderea celor 112 milioane ar reprezenta un eșec major al acestei administraţii incompetente, iar dacă se va ajunge până acolo, Nicolae Robu va trebui să răspundă și să își asume acest eșec. Însă primarul Timișoarei privește cu nonșalanţă o problemă extrem de gravă care va afecta sute de mii de oameni și ne dovedește încă o dată că tratează orașul ca pe propria ogradă”, a mai spus acesta.

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*