Ultimele stiri

Adrian Năstase a fost eliberat: „Am rămas același. Ar fi nevoie de alegeri parlamentare anticipate și de o lege a grațierii”

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat. Fostul premier a ieșit din Penitenciarul Jilava la ora 19:10, după ce a ispășit 7 luni și jumătate din pedeapsă. El a ajuns în jurul orei 21:00 la reședința sa de la Cornu, unde își va petrece prima seară de libertate.

Potrivit Digi24.ro, primele declarații ale lui Adrian Năstase după eliberare:

Am rămas același. Încercările din ultimii ani m-au întărit. Am nevoie de timp să îmi lămuresc proiectele pentru viitor.

Am diverse idei extravagante, nu o să vi le spun.

În ultimii 10 ani aţi dus-o foarte bine fără mine, în ultimii trei ani şi mai bine.

Statul român are numai două puteri: executivul și justiția. Ar fi nevoie, anul viitor, de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un parlament solid.

Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii.

Am primit oferte de la societăți multinaționale și de la un guvern străin. Dacă nu mai este nevoie în România, va trebui să găsesc un alt drum pentru viitor.

Cred că știți unde e localitatea Cornu și puteți să ajungeți în condiții foarte bune.

Nu voi da interviuri. Nu încercați să mă contactați.

Adrian Năstase a mai spus că și astăzi reprezintă „o țintă care trebuie urmărită”.

„N-au câștigat nimic prin felul ăsta și ar trebui să-și redirecționeze țintele”, a apreciat el.

Fostul premier a spus despre aspectul său că nu va renunța la barbă: „Îmi stă foarte bine așa”. El a spus că ar putea să primească cu ușurință un rol într-un film.

Năstase a dezvăluit că a primit decizia de eliberare condiționată atunci când discuta despre domnitorul Brâncoveanu.

„Trădarea boierilor a dus la apariția fanarionaților în România”, a amintit el.

Despre viitorul său politic, fostul prim-ministru a spus că „neavând dreptul să votez, să fiu ales, să am funcții publice, aș putea să fiu eventual consultant politic și să fac contract cu unele dintre televiziuni pentru a explica diverse lucruri. Am de gând să mă întorc la catedră”.

Adrian Năstase a mai spus și că și-a făcut foarte mulți prieteni în penitenciar.

„În fiecare săptămână am mers la comunitatea consumatorilor de droguri. După ce făceam o anumită expunere ei mă întrebau diverse lucruri, discutam teme extrem de diverse: pictură, artă, muzee, Constituție, masonerie, până la chestiuni legate de legea privind grațierea”, a completat Năstase.

Despre foștii colegi din Partidul Social Democrat, Adrian Năstase a spus: „Câțiva dintre ei m-au vizitat, am discutat cu ei. Sigur, fiecare generație consideră că istoria începe cu ea. Sper că deciziile pe care le iau sunt întemeiate, profesioniste, că vor ști să facă echipă, că sunt solidari”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*