Ultimele stiri

Adrian Orza, despre lipsa copacilor din Piața Libertății: Robu nu merită toate criticile, pentru că nu are de-a face cu proiectul respectiv

Adrian Orza

Deși este fan al piețelor cu vegetație și nu este încântat de schimbarea din Piața Libertății, consilierul independent Adrian Orza, spune că primarul Nicolae Robu nu este vinovat pentru lipsa copacilor și nu merită toate criticile ce-i sunt aduse. Vinovați sunt cei ce au întocmit proiectul pe vremea în care chiar el era viceprimar, spune Orza.

Adrian Orza i-a luat apărarea primarului Nicolae Robu în lupta acestuia cu peisagiștii care critică dur tăierea copacilor din Piața Libertății. Consilierul susține că vina trebuie pusă asupra celor din administrația trecută, mai exact, a celor care au întocmit proiectul de reabilitare a Pieței Libertății în acest fel.

„Piaţa aşa a fost propusă de administraţia din care am făcut parte, nu sunt adeptul pieţelor minerale. Din cât îmi aduc eu aminte, ultima variantă de planşă era cu 15 arbori dintre cei existenţi, care acum nu mai există. Dar dacă tot am vorbit de fair-play politic, trebuie să admit că domnul Robu nu merită toate criticile, pentru că nu are de-a face cu proiectul respectiv. Probabil că în perioada în care a fost primar s-a dus o politică de eliminare a mai multor arbori, dar problema de fond e că aşa s-a depus proiectul. (…) Eu sunt un fan al vegetaţiei, dar aici sunt gusturi şi gusturi”., a declarat miercuri consilierul local Adrian Orza.

Mai mult decât atât, Orza spune că nici vechea admnistraţie nu dorea o piaţă fără copaci, dar s-a mers pe ideea aceasta pentru a nu se pierde fianțarea europeană, căci priectul a fost depus în această formă de Direcția de Dezvoltare.

„Direcţia de Mediu a avut diverse discuţii cu cei de la Dezvoltare şi, pe presiunea momentului legată de riscul pierderii finanţării, pe agenda de depunere a proiectelor s-a acceptat forma aceasta de piaţa minerală. Direcţia de Mediu nu a fost adepta unei astfel de idei”, a mai explicat Orza.

Acum, singura soluție pe care consilierul o vede pentru a-i mulțumi pe toți, este cea a amplasării unui mobilier sdradal adecvat, care să conțină și copaci.

„Aspectul arid poate fi corectat printr-un mobilier urban bine gândit astfel încât să acopere acea suprafaţă pustie.”, a spus fostul viceprimar.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*