Ultimele stiri

Aeroportul din Timișoara, modernizat cu bani de la Uniunea Europeană. Ce lucrări vor fi realizate

aeroport timisoara

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va fi modernizat cu bani de la Uniunea Europeană, după ce a fost câștigat un proiect de două milioane de euro.

Potrivit reprezentanților aeroportului, la nivelul României, numai patru proiecte vor fi finanțate prin programul TEN t 2013 Trans-European Transport Network al Uniunii Europene.

Proiectul „Cargo Tim – Studii pentru Dezvoltarea Infrastructurii Transportului Intermodal de Marfă la Aeroportul Internaţional Timişoara”, a fost evaluat pozitiv, a trecut de toate etapele de selecţie, iar Comisia Europeană urmează să elaboreze decizia de finanţare. Proiectul va avea o valoare de două milioane de euro şi va fi finanţat 50% din fonduri nerambursabile şi 50 % din fonduri proprii ale aeroportului.

„Proiectul propus este complementar proiectului Terminalul Intermodal de Marfă de la Remetea Mare şi va asigura conectarea cu transportul aerian, realizându-se astfel un complex multifuncţional, care să asigure circulaţia rapidă între diferite mijloace de transport: aerian, feroviar şi rutier”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Principalele elemente de infrastructură ce sunt vizate în urma studiilor pentru care a fost aprobată cofinantarea sunt realizarea suprafeţelor de mişcare pentru aeronave de transport marfă, precum şi platforme pentru calea ferată şi pentru transportatorii rutieri.  Totodată, părtile componente ale Terminalului Intermodal de la Aeroport vor fi: Centrul Cargo, terminalul de cale ferată şi reabilitarea liniei ferate existente în perimetrul aeroportului şi conexiunea acesteia la reţeaua naţională, parcări pentru autoturisme şi conexiuni de transport.

Aeroportul Internaţional Timişoara va pregăti şi un alt proiect european, prin care va construi infrastructura necesară Terminalului Intermodal. Acest obiectiv a fost cuprins în Masterplanul General de Transport şi inclus pe lista investiţiilor prioritare la nivel naţional.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*