Ultimele stiri

Aeroportul din Timişoara sărbătoreşte 80 de ani de existenţă printr-un spectacol aerian de excepţie. Când are loc evenimentul

miting aviatic

Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia sărbătoreşte, în această lună, 80 de ani de existenţă. Pentru a marca acest moment, sâmbătă, în data de 17 iulie, de la ora 09.00, timişorenii sunt aşteptaţi să ia parte la un spectacol aerian de excepţie, Timişoara Air Show 2015.

Vor putea fi urmărite evoluţiile piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române care vor face demonstraţii cu escadrila de elicoptere PUMA IAR 330, cu un avion CJ71 Spartan şi cu aeronave de vânătoare şi intercepţie. Aeroclubul României va fi prezent cu formaţia Hawks of Romania, cu paraşutiştii din cadrul formaţiei Blue Wings şi cu formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicand. La acestea se vor adăuga Iacării Acrobaţi care vor încânta spectatorii şi cu efecte pirotehnice, iar Formaţia Asalt îşi va demonstra îndemânarea pe cer.

De asemenea, cei prezenţi vor putea vizita o expoziţie de aeronave şi echipamente utilitare. În ziua mitingului aerian, începând cu ora 8.30, RATT va suplimenta cursa Expres 4 care va circula din 15 în 15 minute de la Bastion la Aeroport şi retur.

“Ne dorim ca organizarea anuală a unui spectacol aviatic să devină o tradiţie pentru Timişoara şi regiunea Banatului. Anul trecut am organizat prima ediţie, după o întrerupere de 14 ani; în 2015, Timişoara Air Show este organizat sub egida acestei aniversări cu care ne mândrim: 80 de ani de existenţă neîntreruptă a Aeroportului Timişoara!”, a declarat directorul general al aeroportului, Daniel Idolu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*