Ultimele stiri

Aeroportul din Timișoara se dezvoltă. Ce investiții vor fi realizate

aeroport timisoara

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara se dezvoltă cu bani de la Uniunea Europeană. Potrivit reprezentanților aeroportului, peste 80 de milioane, fonduri nerambursabile vor fi primite pentru realizarea a două obiective majore, atât la nivel național, cât și european.

Este vorba despre realizarea unui Terminal Intermodal de Marfă și a unui Terminal Intermodal de Pasageri, obiective care au fost incluse în Master Planl General de Transport al României, care reprezintă strategia națională a Ministerului Transporturilor pentru perioada 2015  – 2030. Astfel, aeroportul din Timișoara va avea o infrastructură solidă.

Terminalul de Marfă va include Centrul Cargo, platforma de staţionare aeronave, terminalul de cale ferată, reabilitarea liniei ferate existente în perimetrul aeroportului şi conectarea acesteia la reţeaua naţională, parcări pentru autovehicule şi conexiuni de transport.

Terminalul de Pasageri va fi construit etapizat şi va include o aerogară de mari dimensiuni dotată cu toate facilităţile comerciale şi operaţionale. De asemenea, va fi construită o autogară legată printr-o galerie comercială de aerogară, care va deservi transportul public şi care va reprezenta un nod rutier important prin care se va facilita transportul pasagerilor cu autobuzul spre destinaţii regionale şi internaţionale. În plus, vor fi construite şi spaţii comerciale, parcări auto, dar şi o gară pentru a asigura legătura între aeroport şi magistrala feroviară pe ruta Viena-Budapesta-Timişoara-Bucureşti.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*