Ultimele stiri

Aeroportul Internaţional Timişoara câştigă litigiile cu Carpatair

aeroport timisoara

În cursul acestei luni, Consiliul Concurentei a decis închiderea investigaţiei iniţiate în legătură cu Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia.

În anul 2012, Consiliul Concurentei a decis deschiderea unei investigaţii cu privire la activitatea Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, în baza unei plângeri formulate de compania Carpatair. În urma analizei amănunţite a operaţiunilor care făceau obiectul plângerii, Consiliul Concurenţei a decis în cursul lunii septembrie 2014 închiderea investigaţiei fără a se constata existenţa vreunei încălcări a legii şi fără aplicarea vreunei sancţiuni.

În cursul lunii august, Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” a obtinut încă un succes în litigiile iniţate de operatorul aerian Carpatair. Instanţa a respins în 27 august solicitarea companiei Carpatair care contesta dreptul Aeroportului de a stabili tariful de dezvoltare aeroportuară.

Şi alte dosare au fost soluţionate pozitiv pentru aeroport după ce Carpatair a contestat tarifele stabilite şi percepute de aeroport. Instanţele timişorene au dat câştig de cauză Aeroportului Internaţional Timişoara, dispunând respingerea acţiunilor Carpatair ca fiind inadmisibile.

“Acţiunile şicanatorii şi nefondate ale companiei Carpatair, iniţiate încă din martie 2011, îşi găsesc în ultima perioadă soluţii favorbile Aeroportului Internaţional Timişoara în instanţele de judecată. Acest lucru dovedeşte că aceste dosare au avut ca scop denaturarea adevărului judiciar şi comercial.”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*