Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Timișoara câștigă procesele cu Carpatair

aeroport timisoara

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a câștigat toate procesele cu compania aeriană Carpatair. Reprezentanții aeroportului anunță că, anul trecut, instanţele româneşti au dat în repetate rânduri câştig de cauză aeroportului, dispunând respingerea mai multor acţiuni formulate de compania insolventă Carpatair ca fiind netemeinice, nefondate, inadmisibile sau prescrise.

Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul și a decis ca fiind inadmisibilă acţiunea companiei Carpatair prin care se contesta dreptul aeroportului de a colecta tariful pentru supravegherea şi menţinerea obiectivelor necesare siguranţei pasagerilor (tariful CIAS) şi taxa de asistenţă persoane cu mobilitate redusă (taxa PRM). Decizia instanţei din 15 ianuarie este irevocabilă, astfel încât acest litigiu este închis, decizia fiind o confirmare a deciziei luată anterior de Curtea de Apel Timişoara.

Într-un alt dosar, instanța de judecată a admis argumentele formulate de Aeroportul Internaţional Timişoara şi a dispus respingerea cererii de chemare în judecată formulată tendenţios de compania Carpatair prin care se contesta aplicarea unui tarif de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în 2012. De asemenea, instanțele de judecată au dat câștig de cauză aeroportului internațional și în alte trei procese.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*