Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Timișoara se pregătește de iarnă

aeroportul international timisoara

Aeroportul Internaţional Timişoara se pregăteşte deja pentru sezonul rece! Deoarece există o preocupare permanentă a administraţiei aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate, departamentele specializate au demarat acţiunile privind trecerea la exploatarea de iarnă.

Astfel, la pista de decolare-aterizare va avea loc închiderea microfisurilor pe rosturile de dilatație și contracție. Acestea sunt lucrări care fac parte din categoria ”lucrări de întreținere” și au un caracter sezonier, fiind executate înainte de sezonul rece, în lunile septembrie-octombrie.

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante şi antigivrante pentru aeronave, există în prezent un stoc de 24 de tone de lichid degivrant (care îndepărtează gheaţa) şi 30.5 tone de lichid antigivrant (care previne formarea gheţii), iar pentru suprafeţele de mişcare (pistă, căi de rulare, platforme de parcare aeronave) există o rezervă de 8 tone, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Aeroportul deţine şi două utilaje de degivrare pentru aeronave şi alte două pentru suprafeţele de mişcare, care în prezent sunt în faza de revizie tehnică în vederea trecerii la exploatarea de iarnă.

Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor vor fi verificate şi se vor efectua lucrări de întreţinere pentru asigurarea funcţionării lor în parametrii optimi. Vor fi verificate sistemele de răcire şi încălzire, frânare, direcție și suspensie, rulare, instalația electrică și de iluminat şi se va realiza schimbul de anvelope. Vor fi verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*