Ultimele stiri

Afacere cu mașini de cusut, încheiată cu focuri de armă! Vezi aici mai multe detalii

politia

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Timișoara au identificat un bărbat de 44 de ani din județul Alba, bănuit de comiterea mai multor înșelăciuni. Prejudiciul este estimat la peste 20.000 de lei. Pentru prinderea bărbatului, polițiștii au folosit armamentul din dotare.

 Mai exact,în perioada septembrie 2014 – iulie 2015, bărbatul ar fi înșelat peste 20 de persoane, din întreaga țară. Acesta ar fi publicat anunţuri de mică publicitate în ziare de circulaţie naţională prin care susţinea că o firmă este interesată de achiziţionarea de maşini de cusut vechi, oferind în schimb sume foarte mari de bani de ordinul zecilor de mii de euro.

Victimele sunau la numărul de telefon din anunţ şi erau convinse să depună diverse sume de bani în conturi indicate de bănuit, motivând că sunt necesare pentru încheierea unui certificat de autentificare al maşinii de cusut. Prejudiciul creat se ridică la peste 20.000 de lei.

Cel în cauză a fost depistat în trafic, pe raza municipiului Sebeș, iar pentru că nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, după  somațiile legale efectuate de polițiști, s-a executat un foc de avertisment în plan vertical.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul figura urmărit internațional, pe numele acestuia  Judecătoria Alba Iulia a emis, în anul 2012, un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunii de fals de monedă, prin care acesta este condamnat la 5 ani de pedeapsă privativă de libertate. Totodată, s-a stabilit că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule, polițiștii întocmindu-i dosar penal.

Cel în cauză a fost reținut și introdus în Penitenciarul Aiud.

Polițiștii timișeni, continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului, în prezent fiind efectuată o percheziție la domiciliul acestuia.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*