Ultimele stiri

Afacerile din domeniul auto au crescut în primele cinci luni cu 7,3%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cu 7,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,1%, a anunţat miercuri INS.
Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (17,3%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (6,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (5%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (4%).

În luna mai, afacerile din comerţul auto au crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,1%.
Faţă de mai 2014, indicatorii sunt mai mari cu 11,4%, respectiv cu 13,9%.
Totodată, INS a anunţat că volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele cinci luni atât ca serie brută, cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,5%.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*