Ultimele stiri

Afişele electorale ale PSD i-au înfuriat pe liberali: „PSD fură USL”. Robu ameninţă: dacă nu se dau jos afişele, se va renunţa la colaborarea la nivel administrativ dintre cele două partide

PNL Timiş a reacţionat împotriva PSD şi a făcut o plângere la Biroul Electoral Judeţean în ceea ce priveşte conţinutul afişelor electorale ale social-democraţilor pe care apar slogane despre USL. Mesajele despre USL susţin că „USL există”, fapt ce i-a deranjat pe liberali. De asemenea, decizia BEJ susţine PNL Timiş, iar afişele sunt considerate ca fiind problematice.

Decizia nefiind una finală, a fost contestată de PSD, dar Nicolae Robu a ţinut să le transmită acestora un mesaj şi să le solicite să dea jos afişele pe care apar mesaje despre USL.

„Ieri BEJ a dat rezoluţie favorabilă PNL Timiş la adresa practicilor inadmisibile ale PSD de a intoxica populaţia prin folosirea a unor mesaje dezvoltate în jurul USL. (…) Nu e de joacă cu lucrurile acestea, se ştie că USL a fost o uniune creată între PNL şi PSD, ca actori politic principali”, a afirmat edilul.

Acesta a continuat declaraţiile în legătură cu PSD şi a afirmat că: „Eu cer, în manierea cea mai sobră, conducerii PSD Timiş să retragă afişele de tipul acesta, dezvoltate în jurul cuvântului USL, altminteri consider că PSD nu mai poate avea încrederea PNL  nici măcar pentru parteneriate administrative. Noi am vrut parteneriate şi nu cârdăşii. PSD se pare că nu a înţeles corect ce înseamnă un parteneriat. Dacă PSD se crede un partid atât de puternic, atunci să renunţe la astfel de potlogării şi să demonstreze cât de puternic este prin voturile obţinute cinstit, fără minciună, fără intoxicarea cetăţenilor”.

Nicolae Robu este atât de nemulţumit de atitudinea PSD încât a declarat că este pregătit să rişte pierderea majorităţii din Consiliul Judeţean, chiar dacă nu îşi doreşte acest lucru. Tot el spune însă că dacă PSD nu îşi va da votul pentru proiectele oraşului, atunci timişorenii vor reacţiona.

„Vor avea foarte mari probleme cu cetăţenii, cei care boicotează proiectele. Am încredere în capacitatea mea de a informa timişorenii”, a afirmat primarul.

De asemenea, acesta a prezentat şi faptul că în alte judeţe, precum Dolj şi Olt, decizia de a înlătura afişele PSD cu mesaje USL a fost respinsă de BEJ.

„Un asemenea fapt sfidează normele de drept şi bună credinţă. Eu cred că decizia corectă este cea pronunţată de BEJ Timiş şi sper că, în cât mai multe judeţe, Birourile Electorale să fie corecte şi să protejeze electoratul de intoxicări”, a conchis primarul.

Primarul le-a sugerat social-democraţilor un alt slogan, respectiv „PSD fură tot”.

„Acum PSD fură USL , şi nu e verbul la perfectul simplu, oltenesc, mâine PSD, sau poate tot astăzi, PSD fură tot! Cred că ar putea să pună acest text pe afiş”, a declarat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*