Ultimele stiri

Africa de Sud şi Timişoara vor colabora în domeniul medical

Ambasador Afirca de Sud

Ambasadorul Africii de Sud în Romania s-a aflat într-o vizită oficială în Timişoara săptămâna aceasta. Este pentru prima oară când Tenjiew Ethnel Mtintso vizitează România şi a declarat că este foarte încântată de oraşul de pe Bega.

În urma discuţiilor cu oficialii timişoreni, aceasta a declarat că vrea ca oraşul nostru şi Africa de Sud să colaboreze atât în domeniul educaţiei, dar şi în cel cultural. Mai mult, aceasta va fi un ambasador neoficial al Timişoarei în lupta pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Întrebată de reporterul Timişoara Online în ce alte domenii se va colabora, aceasta a răspuns că, pe lista de priorităţi, se află medicina. Tenjiew Ethnel Mtintso a declarat că, în ceea ce priveşte sistemul de urgenţe, statul pe care îl reprezintă vrea să înveţe cât mai mult de la România, o ţară care, în opinia acesteia, poate să ofere o bună colaborare în acest domeniu. Doamna ambasador  a mai declarat că, în momentul de faţă, sistemul medical de urgenţe din Africa de Sud nu este la nivelul dorit.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*