Ultimele stiri

Ai închiriat mai mult de o oră o bicicletă din stațiile RATT din Timișoara? Vei fi amendat

biciclete ratt

Vești proaste pentru iubitorii mersului pe două roți care se decid să închirieze o bicicletă din una din cele 25 de stații RATT. Aceștia se pot plimba cel mult o oră cu bicicleta, iar dacă depășesc 60 de minute pot fi amendați.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, bicicletele pot fi închiriate gratuit și nu pot fi utilizate în scop de „relaxare”, ci doar pentru transportul între stații.

În fiecare din cele 25 de stații din oraș a fost afișat și un regulament de închiriere a bicicletelor. „Cardul persoanei va fi suspendat pentru accesul la serviciul VeloTM, începând cu data și ora de la care s-a înregistrat depășirea. Transportul intermodal cu biciclete este asimilat cu transportul în comun, iar după suspendarea cardului, potrivit HCL 371/2007, Art. 32, <<călătoria fără bilet, abonament sau legitimație de călătorie va fi sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 200 – 500 lei>>, transportul este considerat fraudulos. Depășirea duratei de timp de 10 ore de la ridicarea bicicletei este considerată furt, iar persoanei cu al cărei card s-a ridicat bicicleta îi vor fi întocmite documentele necesare recuperării prejudiciului”, se arată în regulament.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*