Ultimele stiri

ALARMANT! Bebelușii din Timiș nu pot fi vaccinați împotriva hepatitei B. Care este motivul

vaccin

Părinții micuților care au venit pe lume, în ultima lună, în maternitățile din județul Timiș sunt disperați. Și asta pentru că nu se mai află pe stoc doze de vaccin împotriva hepatitei B, care se administrează bebelușilor. Mai mult, nici vaccinul împotriva tuberculozei nu se mai găsește în depozitul Direcției de Sănătate Timiș, după ce Ministerul Sănătății nu a reușit să achiziționeze dozele necesare.

În aceste condiții, sute de bebeluși au fost externați, în ultima lună, fără să fie vaccinați. Doar la Maternitatea „Bega”, de la începutul lunii iulie a acestui an, peste 200 de micuți nu au fost vaccinați.

Ministerul Sănătății a anunțat că a reușit, totuși, la începutul acestei luni, să achiziționeze dozele de vaccinuri necesare, dar acestea vor fi livrate de abia de săptămâna viitoare.

„Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a vaccinului deoarece în prezent există un număr mic de producători care mai fabrică aceste produse. Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

În total, vor fi achiziționate peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*