Ultimele stiri

ALARMANT Din cauza unei boli de piele, unul din trei români vrea să se SINUCIDĂ

psoriazis

Psoriazisul, o boală de piele de care suferă aproape o jumătate de milion de români, poate duce, deși pare greu de crezut, la depresie, anxietate, alcoolism și chiar suicid. Pacienții care sunt diagnosticați cu această boală se trezesc pe corp cu pete roșiatice, care pot apărea chiar și pe scalp, mâini, gât sau față. Astfel, cei din jur, din lipsă de informație, se tem să se mai apropie de cel cu psoriazis de teamă ca nu cumva boala să se ia.

Nu de puține ori, persoane cu psoriazis au fost date afară de la locul de muncă, au rămas fără prieteni sau partener de viață. Pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă oamenii care sunt diagnosticați cu această boală, care nu este mortală, dar nici nu poate fi tratată, în fiecare an, în data de 29 octombrie, în întreaga lume este marcată Ziua Internațională de Luptă Împotriva Psoriazisului, eveniment celebrat și la Timișoara.

“Din cauza acestei boli, pacienții se ascund tot timpul sub un pulover pentru că se tem ca nu cumva leziunile pe care le au pe corp să se vadă și oamenii să se ferească de ei, chiar să nu dorească să dea mâna cu ei. Psoriazisul este o boală care marginalizează pacientul. Nu de puține ori, pacienții au fost rugați să părăsească piscina sau cluburile de întreținere corporală. Studiile arată că 30 % din pacienții cu psoriazis se gândesc să se sinucidă, iar jumătate din pacienți suferă de depresie, anxietate sau chiar alcoolism. Psoriazisul este o problemă de sănătate publică, tocmai de aceea tratamentul trebuie început cât mai devreme”, a explicat Caius Solovan, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

Potrivit statisticilor, unul din trei români care suferă de psoriazis a avut tentative de sinucidere.

2 Commentarii pe ALARMANT Din cauza unei boli de piele, unul din trei români vrea să se SINUCIDĂ

  1. Eu am avut 20 de ani aceasta boala si de 10 ani am scapat de ea si nu a mai recidivat. Marturisesc ca am trecut prin aceste suferinte si stiu ce inseamna sa te manance tot timpul sa se vada inestetic, sa se descuameze zilnic pielea etc.

  2. Am 39 de ani si am boala asta, psoriazis de 15 ani aproape, mi-a aparut in urma unui soc emotional. Vacantele mele erau in spitalul dermato, mi-a inchis multe usi aceasta boala. Am tot cautat tratamente eficiente dar fara succes. Pentru mine a functionat foarte bine si recomand, lotiune de protectie de la Gloves In A Bottle.
    Sunt multumit de rezultate care le-am avut cu acest produs si il recomand.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*