Ultimele stiri

ALARMANT! Într-o secție a Spitalului Județean Timișoara nu se mai fac operații pentru că nu există materialele medicale necesare

spitalul judetean timisoara

Din cauza crizei de materiale medicale elementare, la Clinica de Chirurgie
Vasculară a Spitalului Județean se suspendă operațiile de reconsțructie vasculară. Așa sună anunțul făcut astăzi de Mihai Ionac, șeful secției.

„În urma neonorării solicitărilor zilnice de aprovizionare cu materiale strict necesare operațiilor vasculare, pe care colectivul clinicii de Chirurgie Vasculară le-a remis direcțiunii Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu din Timișoara (este vorba de peste 500 de referate de solicitare, trimise începând cu 15 mai 2011), din data de luni 22 iunie 2015, colectivul clinicii va fi în imposibilitate de a mai realiza operații de revascularizare arterială (bypassuri, endarterectomii carotidiene, anevrisme etc). Lipsesc materiale elementare: fire de sutură, tuburi de dren, folii sterile de protecție contra infecțiilor a plăgilor operatorii etc. Din aceleaşi motive, după epuizarea ultimelor rezerve de care mai dispunem în urma achizițiilor prin programul național de sănătate, ale cărui fonduri au fost reduse la jumătate față de anul trecut, estimăm că, începând cu 24 iunie 2015 vom putea asigura exclusiv tratamentul conservator și nu intervențiile operatorii necesare în urgențele vasculare și care se impun în multe cazuri pentru salvarea membrelor de la amputație sau salvarea vieții în cazul anevrismelor”, spune Mihai Ionac.

Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară anunță că a anunțat conducerea Spitalului Județean Timișoara cu privire la situația cu care se confruntă. „De asemenea am solicitat o soluție conducerii spitalului referitoare la situația existentă, practic fără ieșire, în care pacienții care se adresează clinicii noastre cu toată încrederea, doresc să își salveze membrele de la amputație sau să prevină accidentele vasculare cerebrale, în condițiile în care nu dispunem de materiale, dar pacienții intenționează să își achiziționeze materialele strict necesare”, mai precizează medicul timișorean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*