Ultimele stiri

ALARMANT! Ministerul Sănătății nu a alocat NICIUN LEU pentru tratarea copiilor născuți prematur

copil nascut prematur

Medicii de la Maternitatea “Odobescu” din Timișoara nu au primit niciun leu din partea Ministerului Sănătății pentru tratarea bebelușilor născuți prematuri, pentru primele opt luni ale acestui an. De abia din luna septembrie vor ajunge la maternitatea timișoreană aproximativ 14.000 de lei pentru tratarea acestor copii care au probleme grave de sănătate, dar suma este insuficientă.

În aceste condiții, medicii neonatologi din cadrul maternității ce aparține Spitalului Municipal Timișoara se descurcă cu greu, noroc că managerul unității medicale a alocat bani din fondurile spitalului pentru ca bebelușii internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă să poată fi tratați.

Dacă în anul 2012 s-au primit de la minister peste 50.000 de lei pentru tratarea bebelușilor care vin pe lume prea devreme, în acest an, bugetul primit este de patru ori mai mic. Asta deși numărul cazurilor de nașteri premature este tot mai mare, doar în anul 2013 au fost tratați 113 bebeluși care cântăreau la naștere sub un kilogram, cu 33 mai mulți decât în anul precedent.

Medicii timișoreni au de gând să trimită un memoriu Ministerului Sănătății în care vor cere să se realizeze o distribuire corectă a banilor, și asta pentru că unele maternități primesc aceleași sume ca și Maternitatea “Odobescu”, deși tratează mult mai puține cazuri. Costul pentru tratarea unui bebeluș născut prematur poate ajunge și la 15.000 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*