Ultimele stiri

ALARMANT Tot mai mulţi bănăţeni exploataţi prin muncă. Ce campanie a fost lansată

trafic fiinte umane

92 de persoane din vestul ţării exploatate prin muncă sau sexual au fost identificate în anul 2014, la nivelul Centrului Regional Timişoara Împotriva Traficului de Persoane. Aceste victime proveneau din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor centrului, 60 dintre acestea au fost exploatate prin muncă şi 28 sexual, plus că s-a obervat că numărul de victime ale traficului de persoane exploatate prin muncă a crescut. În încercarea de a schimba lucrurile, Centrul Regional Timişoara Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu mai multe ONG-uri a lansat, astăzi, campania „Rupe lanţul sclaviei! Informează-te şi informează pe alţii!”, care se desfăşoară până în data de 18 octombrie.

Iată ce activităţi vor fi desfăşurate pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane: sesiuni de instruire cu reprezentanţi ai comunităţii din Cenei şi Comloşu Mare, distribuire de materiale informative în rândul populaţiei din cele două localităţi, dar şi în magazine şi baruri locale, întâlnire a echipei antitrafic la nivelul jud. Timiş şi Caraş-Severin pentru marcarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, distribuire de materiale informative în mijloacele de transport în comun din Timişoara, dar şi în cluburi şi în piaţa Mehala.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*