Ultimele stiri

ALARMANT Tot mai mulți bărbați din Timiș suferă de cancer de prostată. Ce spun medicii

cancer de prostata

Prima campanie din Timișoara organizată cu scopul conștientizării populației de sex masculin asupra cancerului de prostată și de depistare precoce a acestei boi a reprezentat un adevărat succes.

Sute de bărbați din județul Timiș, cu vârste între 50 și 70 de ani, s-au prezentat la medicul de familie, în perioada 25 august – 5 septembrie, iar pe baza voucher-ului primit au beneficiat de analize gratuite la Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Potrivit medicilor urologi, 10 % dintre pacienții consultați este posibil să aibă cancer de prostată.

“Până în acest moment s-au efectuat 170 de analize PSA, care reprezintă primul pas în depistarea cancerului de prostată, și s-au programat pentru consultație 130 de pacienți. Spre exemplu, ieri, din cei 25 de pacienți care au fost consultați, trei sunt cu suspiciune de cancer de prostată. Un număr mai mare decât ne-am așteptat”, a explicat, astăzi, Mircea Botoca, medic primar urolog în cadrul Clinicii de Urologie.

Anual, în România, aproximativ 3.000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată, iar alți 1.700 mor din cauza acestei boli crunte. Medicii urologi din Timișoara le recomandă bărbaților cu vârste peste 50 de ani să-și facă un control anual, care costă 40 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*