Ultimele stiri

ALARMANT! Zeci de mii de pacienți din Timiș diagnosticați cu diabet zaharat. Ce recomandări au medicii ca să preveniți boala

diabet zaharat

Peste un milion de români suferă de diabet zaharat, însă doar jumătate dintre aceștia știu că au această boală și urmează un tratament astfel încât să o țină sub control. Și în județul Timiș, medicii se confruntă cu aceeași situație. Aproape 30.000 de timișeni suferă de această maladie, cea mai mare parte dintre pacienți, 93 %, fiind dependenți de insulină.

Romulus Timar, medic la Clinica de Diabet, Nutriție și Boli Matebolice din cadrul Spitalului Județean Timișoara, spune că și în județul nostru există mult mai mulți bolnavi de diabet zaharat, care habar nu au că au această boală. Medicul timișorean este de părere că s-a ajuns la această situație din cauza unui stil de viață nesănătos, alimentație în exces, exerciții fizice puține și tot mai multă sare în alimente.

Romulus Timar le recomandă oamenilor să facă mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi și să mănânce cât mai natural, pentru a avea o viață cât mai sănătoasă. De asemenea, cel puțin o dată la câteva luni este bine ca oamenii să își ia glicemia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*