Ultimele stiri

Alegerile din diaspora, analizate la Cotroceni. Unii ambasadori ar putea fi chemați în țară

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis e în vacanță și nu prea. Președintele și-a făcut timp pentru un interviu acordat unei televiziuni online din Sibiu. Întrebat de ziarist, a declarat că la Cotroceni se analizează modul în care s-au desfăşurat alegerile în diapora şi că există chiar posibilitatea ca ambasadorii care nu şi-au făcut treabă să fie chemaţi în ţară. Interviul acordat Turnul Sfatului TV va fi difuzat integral marţi, pe 30 decembrie. Şeful statului a mai vorbit în interviu şi despre legea bugetului de stat, dar şi despre prima doamnă, informează Digi24.ro.

Jurnalist: Veți rechema vreun ambasador de la post ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în diapora?

Klaus Iohannis: S-ar putea tehnic face așa ceva, este nevoie însă de o analiză mai profundă. Pregătirile au fost parțial inadecvate, pur și simplu, cu toate că se pare că unii ambasadori au atras atenția că sunt insuficiente secții de votare, iar în secțiile de votare sunt insuficiente cabine de vot. Aceste lucruri, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut remedia.

Jurnalist: Veți promulga bugetul în forma de acum, a fost atacat de liberali?

Klaus Iohannis: Este un pic prea repede să vă răspund, mai întâi trebuie să avem toate etapele parcurse și atunci vom vedea.

Reporter: Soția dumneavoastră s-a decis, rămâne în Sibiu sau își mută serviciul în București?

Klaus Iohannis: Va exista o perioadă de trecere, dar am discutat chestiunea și mă va însoți. Își dorește să se implice alături de mine în rezolvarea unor probleme care țin de prima doamnă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*