Ultimele stiri

ALERTĂ în TIMIŞ din cauza unei pisici TURBATE. Ce spun medicii veterinari

pisica turbata

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Timiş sunt în alertă. Şi asta după ce în municipiul Lugoj a fost depistat un caz de rabie la o pisică. Medicii de recomandă lugojenilor să-şi vaccineze câinii şi pisicile, ţinând cont de faptul că rabia este o boală care se dezvoltă în urma unei infecţii virale ce afectează creierul şi sistemul nervos. Potrivit specialiştilor, rabia are o mortalitate de aproape 100 % atât la pisici, cât şi la oameni.

“În luna decembrie a anului 2014 am avut suspicionat şi confirmat, de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, un caz de turbare la pisică. Pe această cale, rugăm toţi lugojenii să-şi vaccineze câinii şi pisicile. Virusul infectează animalele domestice şi sălbatice şi se transmite la oameni prin contactul direct cu animalul infectat (salivă, muşcătură sau zgârietură)”, a declarat Dr. Cristian Oros, medic veterinar, pentru Redeşteptarea.

„Cazurile de turbare pot fi identificate foarte uşor. Un animal care prezintă simptome nervoase, nu îşi mai recunoaşte proprietarul, se observă o hipersalivaţie abundentă, trebuie prezentat de urgenţă la medicul veterinar pentru consultaţie”, a mai adăugat Dr. Cristian Oros.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*