Ultimele stiri

Alianța Creștin-Liberală răspunde criticilor lui Traian Băsescu: E o dovadă de ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD

sigla acl

Alianța Creștin-Liberală îi răspunde preşedintelui Băsescu pe tema reducerii CAS, arătând că şeful statului acuză „pe nedrept” PNL şi PDL de comportament electoral, în vreme ce el „și păstorește propriul partid în alegeri”. ACL spune că „este o dovadă de și mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD”.

Alianţa Creştin Liberală (ACL) a transmis vineri un comunicat de presă ca urmare a declarațiilor publice făcute joi ale președintelui Traian Băsescu.

„Scăderea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească. Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluții de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanțare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească”, menţionează comunicatul ACL.

„Președintele Băsescu susținea, cu numai câteva luni în urmă, că taxa pe stâlp este bună. Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost întotdeauna relaxarea fiscală și stimularea economică pentru o mai bună colectare. CAS realizează exact această relaxare. Chiar și domnul președinte admite că suprataxarea a frânat economia României. Fiind, însă, implicat într-o competiție electorală la care participă prin candidații partidului său, PMP, președintele probabil că a uitat. Este o dovadă de și mai mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD și să-l acuzi de populism electoral”, spun liderii ACL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că „reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii” şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL „îi mint pe români pentru a le lua voturile”, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*