Ultimele stiri

Alin Popoviciu: Proiectul a căzut. Timişul a pierdut finanţarea pentru Centrul Intermodal de Transport Marfă

Deputatul de Timiş, Alin Popoviciu (PDL), a declarat că Timişul nu va avea un Centru Intermodal de Transport Marfă, deoarece schimbarea de locaţie a dus la pierderea finanţării.

Acesta a precizat că a primit o mapă din partea Consiliului Judeţean Timiş, în care sunt menţionate proiectele majore ale perioadei 2014-2020, iar Centrul Intermodal de Transport Marfă se afla printre acestea.

„Am luat şi am studiat mapa cu atenţie. În aceste fişe de proiect, la sfârşit, sunt probleme, constrângeri observaţii. Le luăm pe rând: la Centrul Intermodal Regional de Transport Marfă, la observaţii, ne spune că există o întârziere în luarea deciziei, la Ministerul Transportului. Eu am fost la acest minister şi m-am interesat în ce stadiu este proiectul. În momentul de faţă, Centrul, dacă nu s-ar fi mutat la Remetea, îl aveam azi. A existat o cerere de la Ministerul Transportului pentru Recaş, iar în momentul în care proiectul s-a mutat la Remetea, unde sunt problem cu terenul, proiectul a devenit neeligibil. ”

Deputatul a adăugat că în Iaşi şi Craiova au fost puse la dispoziţie terenuri gratuit, cel de la Remetea fiind unul privat, motiv pentru care a devenit neeligibil.  Tot el a amintit că Timişoara a fost primul oraş care a depus proiectul pentru acest centru.

Alin Popoviciu consideră că vinovat pentru această situaţie este preşedintele Consiliului Local Timiş, Titu Bojin.

„Eu pot să spun, sus şi tare, că au mutat locaţia doar din interesele personale ale lui Titu Bojin. Acest proiect a căzut”, a declarat deputatul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*