Ultimele stiri

Alina Gorghiu, apel către parlamentarii de Timiș. Ce îi roagă

Alina Gorghiu

Proiectul realizării unui muzeu al ororilor comuniste a fost depus în Parlament la inițiativa a 92 de liberali. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, la Timișoara, chiar de co-președinta PNL Alina Gorghiu.

„Vineri a fost depus în Parlamentul României un proiect de lege care pentru noi este foarte important, susţinut şi de preşedintele Klaus Iohannis. Vorbesc despre înfiinţarea unui Muzeu al ororilor comuniste, un muzeu al dictaturii comuniste”, a declarat Gorghiu.

Liberalii văd în proiect un semn de respect față de eroii Revoluției, dar și față de cei ce și-au pierdut viața în timpul regimului comunist. Tocmai din acest motiv Gorghiu a făcut un apel către parlamentarii de Timiș, județul din care a pornit Revoluția, să susțină proiectul.

„Un astfel de muzeu este, din punctul nostru de vedere, o formă de respect pentru toţi eroii Revoluţiei în frunte cu cei timişoreni, precum şi pentru toate victimele comunismului românesc din anii de dictatură. I-aş ruga pe parlamentarii din judeţul vostru, care sunt din alte partide, să îndrăznească să susţină acest proiect legislativ“, a mai transmis Gorghiu.

Muzeu ar urma să fie finanţat de la bugetul de stat, dar și din donaţii şi sponsorizări.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*