Ultimele stiri

Alte opt victime ale Revoluţiei din decembrie 1989, din județul Timiș, despăgubite de CEDO

Alte opt persoane din Timișoara și o localitate din județul Timiș, victime ale Revoluției din Decembrie 1989 sau care și-au pierdut rude în acea perioadă, vor fi despăgubite de statul român cu câte 8.000 de euro. Asta pentru că nu a fost realizată o investigație eficientă asupra evenimentelor nefericite petrecute în timpul revoluției anticomuniste, potrivit unei decizii a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Este vorba despre reclamanții Petre Dobre, Stela Ioţcovci, Victoria Balogh, Ioan Tomesc, Virgil Prodan, Daniela-Oxana Radu şi Vasile-Adrian Drăgulescu, din Timişoara, şi de Rădoica Iezdici, din comuna timișeană Variaş, judeţul Timiş. Aceste persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 77 de ani și s-au plâns la CEDO de faptul că autorităţile române nu au realizat o anchetă eficientă asupra represiunii armate a demonstraţiilor anticomuniste din decembrie 1989.

CEDO a constat că, în cazul celor opt, a fost încălcat articolul 2 – dreptul la viaţă – din Convenţia europeană a drepturilor omului şi a decis despăgubirea lor de către statul român cu câte 8.000 de euro.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*