Ultimele stiri

Alți bani de la bugetul local ar putea merge către biserici. Despre ce sumă este vorba

biserica golgota

Două biserici din Timișoara se vor bucura de suport financiar din partea Primăriei pentru lucrări de reabilitare!  165.000 lei ar putea merge la Biserica Baptistă Golgota și la Biserica Ortodoxă din Freidorf, dacă în viitoarea ședință de consiliu local se va aproba hotărârea.

În cazul primului proiect , și anume, al Bisericii Creștine Baptiste Golgota, situată în Piața Atena nr. 1,  se prevede alocarea a 100.000 de lei pentru renovare. Adică, aproximativ jumătate din suma totală necesară reabilitării, căci valoarea acesteia ar fi estimată undeva la 231.000 de lei.  Astfel, se vizează repararea acoperișului clădirii cu termoizolație și hidroizolație, repararea cupolei de sticlă, adică înlocuirea sticlei cu sticlă cu transfer termic foarte mic, termoizolația clădirii cu polistiren și tencuială decorative.

Dar Biserica Baptistă Golgota nu a fost singura care a cerut sprijin financiar Primăriei. Și Parohia Ortodoxă Română Timișoara Freidorf ar vrea pentru executarea lucrărilor de restaurare a picturii murale a bisericii ajutor din partea municipalității. Primăria intenționează să aloce 65.000 de lei.

Totuși, „soarta renovării”, stă în mâinile consilierilor locali, care vor trebui să voteze în următorul plen aceste hotărâri. Dacă e să ne uităm în urmă, la felul în care au fost votate proiecte similare, este foarte posibil ca instituțiile să se poată bucura în acest an de sprijinul financiar al Primăriei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*