Ultimele stiri

Alți bani de la bugetul local pentru biserici. Despre ce sumă este vorba

consiliul local timisoara

După ce acum două săptămâni Biserica Ucrainiană din zona Lidia a primit 100.000 de lei de la bugetul local pentru terminarea lucrărilor, iată că noul plen al Consiliului Local aduce noi finanțări pentru biserici. De această data vorbim de aproape 500.000 de lei, bani care vor fi alocați cătrea alte trei lăcașuri de cult.

Astfel, Parohia „Sf. Mucenic Dimitrie” urmează să primească 40.000 de lei, pentru lucrări de amenajare interioară a spațiului din incinta bisericii din Piața 700. În plus, pentru Biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Badea Cârțan va fi alocată suma de 200.000 de lei, și tot 200.000 de lei vor fi alocați și pentru biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, de pe Calea Șagului nr. 75. Toți banii alocați vor provin dintr-o rectificare bugetară, anunță municipalitatea.

Nemulțumiri există, căci, de exemplu, în cazul Bisericii din Badea Cârțan se cer bani pentru reabilitarea acoperișului, care a fost făcut acum nouă ani. Consilierul Ștefan Sandu a menționat această situație și spune că nu i se pare corect ca într-o perioadă atât de scurtă același obiectiv să primească în două rânduri finanțare. În plus, consilierul PNL, Ciprian Jichici, atrage atenția că parohiile primesc prea multa finanțare de la bugetul local, în condițiile în care BOR este una dintre cele mai bogate instituții.

Totuși, în ciuda nemulțumirilor, cu tot cu banii alocați în plenul de marți, anul acesta, municipalitatea a sprijinit lăcașurile de cult cu nu mai puțin de 840.000 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*