Ultimele stiri

Alunița ta poate ascunde un cancer de piele! Vino la un consult gratuit, la Timișoara

alunite plaja

Pot alunițele să ascundă un cancer de piele? Din păcate, răspunsul la această întrebare este da. Pentru că vara se apropie cu pași repezi și este bine știut că expunerea neprotejată la soare poate duce la apariția acestui tip de cancer, o companie din țara noastră a lansat, în perioada mai –iunie 2014, Zilele Protecția Solare.

Campania, ce se desfășoară în 32 de orașe, printre care și Timișoara, are ca scop controlul gratuit al alunițelor suspecte (care și-au modificat forma, culoarea sau dimensiunea) și educarea privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

„Anul trecut, într-o campanie de numai 3 săptămâni, am schimbat radical soarta a 16 oameni. Numărul cazurilor de melanom a fost alarmant, de aceea suntem convinși că proiectul nostru trebuie să devină anual”, spune Miruna Biziniche, reprezentantul companiei care a inițiat campania.

Deși melanomul malign este una din cele mai agresive tumori, 90% dintre cazurile depistate la timp sunt vindecabile. E timpul ca românii să își dea seama cât de important este să folosească protecția solară. Un studiu recent arată că 30% dintre români nu folosesc niciodată protecţie solară, și asta în condițiile în care 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, un studiu efectuat pe o durată de 15 ani în Australia arată că persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară au avut un risc mai scăzut de apariție a melanomului.

Programează-te pe www.protectiasolara.ro pentru un control gratuit al alunițelor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*