Ultimele stiri

Ambasadorul Ungariei în România a făcut o vizită oficială prefectului Eugen Dogariu. Ce s-a discutat în cadrul întâlnirii

Prefectul Eugen Dogariu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, s-au întâlnit luni cu Ambasadorul Ungariei în România, Zákonyi Botond, pentru a discuta despre colaborarea judeţului nostru cu cele din Ungaria.

Eugen Dogariu s-a declarat mulţumit de parteneriatul pe care Timişul l-a avut cu judeţele ungare şi a afirmat că doreşte ca acesta să continue, în aceeaşi manieră.

„Am avut o întâlnire cu domnul Ambasador împreună cu domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pentru a vedea care este situaţia colaborărilor între judeţul Timiş şi Ungaria. Lucrurile funcţionează bine, spun eu, şi vrem să le facem să funcţioneze şi mai bine. Am discut despre modul în care instituţiile din judeţul Timiş colaborează cu instituţiile similare din Ungaria, atât pe parte economică, cât şi pe partea culturală”, a spus prefectul.

Ambasadorul Ungariei a afirmat că păstrarea colaborării cu judeţul Timiş este importantă pentru Ungaria şi că este necesar ca interesele minorităţii maghiare de aici, să fie ascultate.

„Din partea mea este o vizită de curtoazie. Sunt în funcţie de la începutul lunii decembrie în calitate de Ambasador. Conform tradiţiei, Ambasada noastră face vizite în acele judeţe care au o relaţie cu judeţe din Ungaria. Din acest punct de vedere, este evident, Timişoara, judeţul Timiş, reprezintă un interes deosebit, din punct de vedere al cooperărilor culturale, al cooperărilor în domeniul învăţământului superior şi, evident, şi pentru minoritatea maghiară care trăieşte în acest judeţ. Cu ocazia unei asemenea vizite, în teritoriu, efectuam întâlniri la nivelul autorităţilor locale, la Primărie, la Consiliul Judeţean, precum şi cu reprezentanţii acelor instituţii care colaborează cu Ungaria, acestea fiind importante pentru noi. Am vorbit despre cooperarea transfrontalieră, despre dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere, cooperare în domeniul sănătăţii, despre cooperarea regională. De asemenea, am vorbit despre cooperarea dintre poliţiile română şi ungară în prevenirea infracţionalităţii. Am vorbit despre posibilităţile, în viitorul apropiat şi, mai ales, pe termen lung, ale instituţiilor în limba maghiară, cum este Teatrul Naţional în limba maghiară şi învăţământul în limba maghiară. Am vorbit şi despre anumite aspecte ale vieţii în care priorităţile majorităţii tind să domine, fără să aibă un interes deosebit pentru minorități”, a precizat Ambasadorul Ungariei în România.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*