Ultimele stiri

Ambrozia continuă să dea bătăi de cap timișenilor

Tot mai multe terenuri din județul Timiș sunt invadate de ambrozie, iar singura soluție în momentul de față ar fi cosirea plantei.

„Este o problemă majoră de sănătate. O discutăm din aprilie. Toate primăriile au aparatură pentru cosit”, spune Georgeta Rus, consilier județean PDL. Aceasta susține că dacă primăriile din județ ar trimite oamenii la cosit, la indicațiile Consiliului Județean, problema s-ar rezolva.

În primăvară, Consiliul Județean Timiș a alocat 100.000 de lei pentru tipărirea de materiale promoționale care să avertizeze timișenii asupra pericolului reprezentat de ambrozie.

O plantă matură de ambrozie poate elibera până la 8 miliarde de grăuncioare de polen şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative 40 de ani.

Mii de persoane de toate vârstele au fost diagnosticate în ultimii ani cu alergie la ambrozie. Medicii de specialitate susțin că numărul cazurilor se dublează de la an la an şi nu puţini sunt cei care ajung la complicaţii precum astmul bronşic sau alte probleme respiratorii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*