Ultimele stiri

Amenzi mari pentru cei ce-si lasa terenurile in voia sortii

bani

De la 1 septembrie vor fi luate măsuri împotriva proprietarilor care nu-și salubrizează și împrejmuiesc terenurile! O spun reprezentantii Politiei Locale care sun ca oamenii legii vor aplica amenzi după ce în prima jumătate a acestui an au identificat aproape 200 de terenuri lăsate în voia sorţii.

Autorităţile locale le-au atras din nou atenția proprietarilor de terenuri de pe raza municipiului Timișoara că, potrivit HCL 371/2007 modificată, sunt obligaţi să asigure salubrizarea şi împrejmuirea acestora. Proprietarii care nu respectă aceste prevederi sunt pasibili de sancțiuni între 1.500 şi 2.500 de lei, valoarea fiind aceeaşi atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează zilnic verificări pe această linie, numai în primele șase luni ale acestui an fiind identificate un număr de 190 astfel de terenuri, cu 83 mai multe decât în anul precedent. Din acest motiv, Poliția Locală face apel la deținătorii de terenuri să le îngrijească și să le împrejmuiască în perioada imediat următoare, deoarece de la 1 septembrie 2014 vor fi verificate toate terenurile aflate în această situație, iar în cazurile în care se constată că nu au fost igienizate se vor lua măsuri de sancționare conform legislației în vigoare. Deși procedura de identificare a proprietarilor necesită un timp mai îndelungat deoarece aceste demersuri presupun inclusiv verificarea la Cartea Funciară și la Direcția Fiscală, după finalizarea procedurilor proprietarii care nu au întreținut terenurile vor fi sancționați cu amendă, fiind totodată somați ca într-un termen stabilit să intre în legalitate și să împrejmuiască aceste terenuri”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Cei ce nu se vor conforma riscă sancţiuni de până la 2.500 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*