Ultimele stiri

Amplă ecologizare a malurilor Dunării

dunare

Pe 29 iunie, se împlinesc 20 de ani de când, la Sofia, a fost semnată Convenția pentru protecția fluviului Dunărea. Sunt 20 de ani de cooperare în cel mai internațional curs de apă de pe glob, în eforturi conjugate pentru protecția acestui fluviu care este foarte important pentru România.

Administraţia Bazinală de Apă Banat a sărbătorit Ziua Dunării printr-o acţiune de ecologizare a malurilor Dunării , care s-a desfăşurat miercuri, 25 iunie,  prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin.

Acţiunea s-a desfăşurat în zona extravilană comunei Socol, în aval de vărsarea râului Nera în Dunăre. Partenerii acestei iniţiative au fost:  Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, Primăria Socol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

Scopul acţiunii a fost înlăturarea deşeurilor depuse pe malul fluviului ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din ultima perioadă. Astfel a fost colectată o cantitate de  48 metri cubi de PET-uri, aceasta însemnând 400 de saci a 120 litri/sacul, de către un efectiv de 40 voluntari.

Acţiunea de ecologizare a atras atenţia asupra  importanţei deosebite pe care o au conştientizarea şi participarea populaţiei la eforturile de conservare a fluviului Dunărea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*