Ultimele stiri

Amplu dosar de corupţie la DNA

DNA desfăşoară activităţi privind acuzaţii de trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu în derularea contractului „Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF)” încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne. Contractul a  fost încheiat în Guvernul Adrian Năstase.

Surse judiciare susțin că Adrian Năstase a primit prima şpagă la semnarea contractului și că tensiunea a fost atât de mare la acea vreme încât, atunci când a părăsit postul de prim-ministru, Năstase l-a lăsat în locul său pe Eugen Bejinariu drept garant.

Totul a început în data de 15 iulie 2004 când MAI a încheiat cu Bearing Point un contract privind încheierea studiului de fezabilitate pentru implementarea SISF, iar în termen de 2 zile, studiul respectiv de fezabilitate a şi fost predat părţii române care a efectuat o plată de 430.000 euro către Bearing Point, informează comisarul.ro.

Potrivit datelor din anchetă, pentru ca EADS să obţină acest contract, managementul lui EADS a fost condiţionat să încheie un contract de promisiune irevocabilă de subcontractare cu FSC pentru comenzi de 40 până la 60 milioane de euro, scrie aceeași sursă.

Potrivit datelor DNA, EADS a plătit în anul 2004, imediat după semnarea contractului  un avans de 4 milioane euro ce urmau să fie folosiţi pentru plata mitelor persoanelor, sumă din care FSC a plătit la rândul său, un avans de 2.000.000 euro către Profinet  şi un avans de 280.000 euro  către Gessa, informează aceeași sursă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*