Ultimele stiri

Analize gratuite pentru barbații din Timiș, pentru depistarea cancerului de postată

cancer prostata

Clinica de Urologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara organizează în perioada 8-12 Septembrie o acţiune de informare a populaţiei asupra cancerului de prostată şi de depistare precoce a acestei boli. Acţiunea va consta în consultaţii clinice şi ecografice, după efectuarea prealabilă a unei analize PSA şi se adresează bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 70 de ani. Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere distribuite prin medicii de familie.

Consultaţia se va efectua în Cabinetul de Urologie al Policlinicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Timișoara, fără bilet de trimitere, după o programare telefonică şi va fi gratuită.

Cancerul de prostată reprezintă o problemă de sănătate publică, fiind cea mai frecventă formă de cancer în urologie şi a doua localizare la bărbaţi, după cancerul pulmonar. Boala apare de regulă după 50 de ani, iar frecvenţa ei creşte cu vârsta. Cauzele bolii nu sunt complet cunoscute, dar se știe că sunt legate de factori genetici, metabolici, hormonali şi de stilul de viaţă.

Riscul este mai mare pentru cei ce au avut în familie rude de sânge care au suferit de această boală. În stadiile incipiente, boala este asimptomatică. Nedepistată la timp, boala evoluează, tumora se dezvoltă local, invadează organele din jur, apoi se răspândeşte în organism, metastazează.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*