Ultimele stiri

Analize GRATUITE pentru depistarea hepatitei B şi C şi a virusului HIV, la Timişoara. Ce campanie a fost iniţiată

sida

Timişorenii, dar şi locuitorii din judeţul Timiş pot beneficia, până în primăvara anului viitor, de analize gratuite pentru depistarea hepatitei B şi C, dar şi a virusului HIV. Asta după ce Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti a lansat campania naţională de testare, comunicare, informare şi educare „H-Alert”.

Campania se va desfășura în perioada octombrie 2015 — aprilie 2016 și va mobiliza tinerii și grupurile sociale vulnerabile la infecția cu HIV și la virusurile care declanșează hepatita B și C. Unul dintre obiectivele principale ale campaniei este să invite aceste persoane, dar și publicul larg, să se testeze și să se informeze cu privire la prevenirea acestor infecții.

La Timişoara, testarea gratuită poate fi realizată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. :”Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că testarea poate face uneori diferența dintre viață și moarte. Infecția cu HIV, precum și cea virusurile hepatitice B și C, evoluează de multe ori fără simptome sau poate fi confundată cu alte infecții, astfel că singura modalitate de a afla dacă o persoană este infectată sau nu, este testarea”, a explicat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase din Bucureşti.

Potrivit statisticilor, mai mult de jumătate dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatită B sau C. Un sfert dintre români nu au încredere în vaccinuri, 1 din 5 români nu s-ar vaccina împotriva virusului hepatitei B chiar dacă i-ar fi recomandat de un medic, iar aproape 60 % dintre aceștia nu s-au testat niciodată pentru hepatită B și C.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*