Ultimele stiri

Angajații de la TVR Timișoara au intrat în grevă japoneză! De ce protestează

tvr timisoara

Angajații Televiziunii Române au intrat, începând de astăzi, pe o perioadă nedeterminată în grevă japoneză. Și cei care lucrează în cadrul TVR Timișoara sunt alături de colegii lor și poartă banderole albe pe mâini sau prinse în piept, protestând în acest fel față de măsurile aspre pe care vrea să le ia conducerea TVR.

Concret, angajații TVR ar urma să primească un salariu mai mic cu 25 de procente, după ce se dorește ca aceștia să lucreze doar patru zile pe săptămână, și nu cinci. Sindicaliștii vin cu propuneri astfel încât costurile să fie reduse, și anume una dintre acestea ar fi renunțarea la contractele de colaborare, drepturi de autor, convenții civile și PFA-uri.

Dragoș Bocanaciu, președintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TV din TVR, a precizat că în cazul în care angajații Televiziunii Române vor primi salarii mici, există posibilitatea ca sindicaliștii să picheteze Guvernul sau Parlamentul, “instituţii care ar fi trebuit să aibă grijă ca TVR să nu ajungă în situaţia asta”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*