Ultimele stiri

Angajații din administrația locală continuă protestele! 1.500 de salariați din Timiș opresc lucrul pentru o zi

Primaria Timisoara

După ce la mijlocul lunii februarie angajații din administrația locală au întrerupt lucrul pentru o jumătate de oră ca o primă formă de protest, acum oamenii intră iar grevă. Vor salarii mai mari și tichete de masă pentru toată lumea, iar din această cauză vor sta pe tușă o întreagă zi. Astfel, a mijlocul acestei luni, peste 1.400 de salariaţi, din aproape 70 de primării şi alte instituţii care ţin de administraţia locală din Timiș opresc lucrul pentru o zi întreagă, ca formă de protest.

Chiar dacă au transmis Guvernului, încă de anul trecut, o adresă prin care au cerut acordarea de tichete de masă sau norma de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi creşteri salariale începând cu 1 ianuarie 2015, reprezentanţii FNSA spun că guveranții au făcut ureche surdă la solicitările lor, chiar dacă celelalte categorii de bugetari au beneficiat de astfel de schimbări. Drept urmare, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional.

„Le reamintim guvernanţilor că aceleaşi promisiuni le-au fost făcute salariaţilor din administraţia publică locală şi în anul 2012, când s-au angajat că vor modifica salarizarea deficitară a acestei categorii de personal, obţinând astfel votul majorităţii angajaţilor din primării şi consilii judeţene din România. Modul în care şi-au respectat aceste promisiuni reiese din situaţia actuală privind salarizarea şi drepturile angajaţilor din administraţia publică locală din România, unde peste 50% din angajaţi au venitul egal cu salariul minim pe economie ( 975 lei). Din aceste motive are loc un exod masiv al salariaţilor din sector, care de multe ori preferă să desfăşoare activităţi necalificate în ţări din cadrul Uniunii Europene”, transmite Valer Suciu, preşedintele FNSA.

Până înainte de sărbători, în judeţul Timiş, au fost adunate peste 1.400 de semnături. Au semnat pentru greva generală oameni din aproape 70 de primării din Timiş. Momentan nu s-a decis care va fi ziua în care funcționarii vor protesta, dar este stabilit că acest lucru se va întâmpla la sfârșitul lunii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*