Ultimele stiri

Angajații din administrația locală intră în grevă! Vor salarii mai mari și tichete de masă pentru toată lumea

Sindicat PMT

Nemulțumiți că sunt cea mai prost plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar, cei ce lucrează în administrația publică intră în greva. Sindicaliştii pregătesc oprirea lucrului, ca o primă formă de protest, timp de o jumătate de oră, în data de 20 februarie. Angajații din administrația locală din Timiș sunt solidari cu colegii de la nivel național, în județ strângându-se peste 1.000 de semnături din mai multe primării.

Chiar dacă au transmis Guvernului, încă de anul trecut, o adresă prin care au cerut acordarea de tichete de masă sau norma de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi creşteri salariale începând cu 1 ianuarie 2015, reprezentanţii FNSA spun că guveranții au făcut ureche surdă la solicitările lor, chiar dacă celelalte categorii de bugetari au beneficiat de astfel de schimbări. Drept urmare, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional. Ca o primă formă de protest aceștia au cerut întreruperea activităţii, timp de jumătate de oră, în data de 20 februarie 2015, în intervalul orar 10.00-10.30.

“Este jignitor să stai o zi întreaga, să vorbești frumos și la sfârșitul lunii să iei 700-800 de lei salariu”, atrag atenția reprezentanții sindicatului din Timiș

În ceea ce privește județul Timiș, salariaţi din peste 40 de primării de comune au semnat pentru declanșarea grevei. Vorbim de oameni care lucrează în instituţii precum Primăria Timișoara, Primăria Lugoj, Poliţia Locală Lugoj, Primăria Recaş, Primăria Giarmata, Primăria Sânnicolau Mare, Primăria Deta, Primăria Ciacova, Primăria Dumbrăviţa sau Primăria Moşniţa Nouă etc.

Dacă sindicaliștii nu vor ajunge în următoarea perioadă la un consens cu guvernanții, aceștia amenință cu greva generală şi blocarea activităţii în administraţia publică locală.

„Sperăm să nu se ajungă ca în 2004 când a avut loc timp de 6 zile o grevă în care efectiv nu s-a lucrat. Atunci s-a dat o ordonanță de urgență de domnul Tăriceanu prin care creșteau veniturile noastre. Noi sperăm să nu se anunțe acolo. Noi nu vrem să răsturnăm Guvernul, ci să venim în întâmpinarea angajaților”, spune Tiberiu Negrei, președintele sindicatului PMT.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*