Ultimele stiri

Angajații din administrația locală vor mai mulți bani și amenință cu greva

Primaria Timisoara

Nemulțumiți că sunt cea mai prost plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar, cei ce lucrează în administrația publică amenință cu greva. Astfel, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a declanşat conflict colectiv de muncă la nivel naţional, iar sindicaliştii pregătesc oprirea lucrului, ca o primă formă de protest, timp de o jumătate de oră, în data de 20 februarie. Angajații din administrația locală din Timiș sunt solidari cu colegii, în județ strângându-se peste 1.000 de semnături.

Chiar dacă au transmis Guvernului, încă de anul trecut, o adresă prin care au cerut acordarea de tichete de masă sau norma de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi creşteri salariale începând cu 1 ianuarie 2015, reprezentanţii FNSA spun că guveranții au făcut ureche surdă la solicitările lor. Drept urmare, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional şi, ca o primă formă de protest. Astfel aceștia au cerut întreruperea activităţii, timp de jumătate de oră, în data de 20 februarie 2015, în intervalul orar 10.00-10.30.

În ceea ce privește județul Timiș, salariaţi din 40 de primării de comune au semnat pentru declanșarea grevei. Vorbim de oameni care lucrează în instituţii precum Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Primăria Lugoj, Poliţia Locală Lugoj, Primăria Recaş, Primăria Giarmata, Primăria Sânnicolau Mare, Primăria Deta, Primăria Ciacova, Primăria Dumbrăviţa sau Primăria Moşniţa Nouă.

Dacă sindicaliștii nu vor ajunge în următoarea perioadă la un consens cu guvernanții, aceștia amenință cu greva generală şi blocarea activităţii în administraţia publică locală.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*