Ultimele stiri

Angajații din spitalele din județul Timiș ies în stradă, din 23 iunie. Ce solicită Ministerului Sănătății

greva sanitas

Sindicaliștii Federației Sanitas, inclusiv cei din județul Timiș, vor ieși în stradă, din 23 iunie și până în 4 iulie, și vor picheta ministerele Sănătății, Muncii și Finanțelor în speranța că vor reuși să-i convinge pe guvernanți să crească salariile celor care lucrează în sănătate cu zece la sută.

Livius Cârstea, președintele Sindicatului Sanitas din Timiș, a precizat că va exista o zi în care o parte din angajații din spitalele din județul nostru vor merge la București pentru a protesta. „Oamenii au ajuns la capătul puterilor. Salariile nu au crescut nici măcar cu un procent, nu există un sistem de salarizare, solicităm crearea unui contract colectiv de muncă și deblocarea posturilor din sănătate”, a declarat Livius Cârstea.

Principalele solicitări ale sindicaliștilor sunt încheierea unui contract colectiv de muncă în sistemul sanitar, creșterea cu zece la sută a salariilor din sănătate și asistență socială și deblocarea posturilor.

În cazul în care guvernanții nu vor ține cont de solicitările sindicaliștilor, există posibilitatea să se ajungă la grevă de avertisment în sistemul sanitar sau chiar grevă generală.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*