Ultimele stiri

ANI: 32 de parlamentari sunt incompatibili. Patru dintre ei, suspectați și de fals în declarații

Senat

32 de parlamentari au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate. Este vorba despre 22 de deputați și 10 senatori. Pe lista neagră se află chiar și fostul premier Petre Roman. În plus, trei deputați și un senator sunt suspectați și de fals în declarații.

Inspectorii ANI au constatat că cei 32 de parlamentari au ocupat în timpul mandatului și funcții de administrație al unor companii, lucru interzis de legea privind statutul deputaților și senatorilor.

Parlamentarii care sunt suspectați de fals în declarații nu au menționat în declarațiile de interese calitățile și funcțiile deținute

În cazul parlamentarilor vizați de ANI a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei 32 de deputați și senatori au la dispoziție 45 de zile pentru a contesta rapoartele ANI. În caz contrar, decizia rămâne definitivă, iar aleșii ar urma să-și piardă mandatele și să nu mai poată ocupa funcții publice timp de trei ani.

Printre parlamentarii de pe listă se află fostul premier Petre Roman, în prezent deputat PNL, senatorii PNL Sebastian Grapă și Petru Ehegartner sau deputatul PNL Sorin Ilieșiu. De altfel, 15 dintre parlamentarii acuzați de incompatibilitate fac parte din PNL, arată Digi24.

Întreaga listă a parlamentarilor incompatibili este disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*