Ultimele stiri

Antonescu: Până la 1 mai Guvernul să adopte scăderea CAS și neimpozitarea profitului reinvestit; altfel depunem moțiune de cenzură

Liberalii cer Guvernului să adopte până la 1 mai  măsura scăderii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator și neimpozitarea profitului reinvestit, a anunțat, marți, președintele PNL, Crin Antonescu, precizând că în caz contrar aceștia vor depune moțiune de cenzură, arată Agerpres.

„Așa cum am mai exemplificat, Guvernul Ponta 2 vorbise deja, angajase și niște documente oficiale despre măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, la 1 iulie anul curent. Astăzi, în completare la acest program avem o formulă vagă în această privință ca și în altele. Decizia PNL este următoarea: cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la data de 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5 punte procentuale la angajator și măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, atunci PNL va depune o moțiune de cenzură” , a spus Antonescu la Palatul Parlamentului, după reuniunea conducerii partidului.

El a adăugat, referindu-se la programul politic pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, că au fost prezentate ”câteva idei generale, vagi ”, dar nu au fost fixate termene clare pentru măsuri clare.

”Chestiunea aceasta naște semne de întrebare în legătură cu voința politică Guvernului în ce privește susținerea măsurilor respective. (…) În perioada următoare, cât de repede posibil, PNL are în vedere inițierea unei dezbateri parlamentare privind viziunea și angajamentul ferm și fără echivoc al Guvernului în privința acestor două măsuri cât și a altor măsuri de stimulare a mediului de afaceri și de relansare e economiei românești. Vom solicita această dezbatere cu Guvernul, cu primul ministru în Parlament, pe subiecte foarte precise în care nu doar să facem schimb de politețuri. (…) Poate aflăm cu acel prilej și prioritățile cu adevărat ale acestui Guvern”, a spus Antonescu.

El a susținut că între programul de guvernare din decembrie 2012, asumat de USL, și ceea ce a trimis ca document marți premierul în Parlament există diferențe semnificative.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*