Ultimele stiri

Antrenor de la UVT stabilește un nou record mondial la zbor cu motoparapanta în subteran

Performanță remarcabilă în domeniul zborului stabilită de timișoreanul Ionuț Riteș, antrenor al Secției de Motoparapantă a CS Universitatea de Vest din Timișoara.
Ionuț Riteș și Adrian Buzan (Asociația Sportivă Phoenix Club 89) și-au doborât propriul record mondial cu motoparapanta stabilit în 2009, în Salina Slănic Prahova, Sala Mihai, când au zburat la o adâncime de 140m. De această dată, cei doi au evoluat în aceeași salină, dar în Sala Unirea, la o adâncime de 208m, cu o distanță de zbor neîntrerupt de aproximativ 4 km, ocazie cu care cei doi piloți au zburat simultan.
Aceasta este a doua reușită de zbor a celor doi piloți în spațiu închis, unică în lume, durata zborului fiind de aproximativ 12 minute.

Precedentul record mondial al celor doi a fost înscris în Cartea Recordurilor „World Record Academy” din Statele Unite ale Americii, urmând, se speră, o reomologare. (http://www.worldrecordacademy.com/sports/deepest_paramotoring_flight-Adi_Buzan_and_Ionut_Rites_sets_world_record_90322.htm)
Vă reamintim că UVT a înființat în 2014 un club sportiv sub umbrela căruia tinerii își pot desfășura activitatea pe mai multe ramuri, dintre care menționăm: gimnastică, handbal, karate, arte marțiale, natație, rugby, volei, tir sportiv, șah, badminton, aeronautică. „Ne-am dorit să oferim cât mai multe opțiuni de practicare a sportului de performanță. Astfel, pe lângă parteneriatele cu diverse echipe, dovedite deja ca fiind eficiente, am adus aproape de Universitate profesioniști, sub umbrela Clubului Sportiv, pentru a genera rezultate remarcabile. Dovadă stă și reușita colegului nostru, Ionuț Riteș. Îl felicit și îi doresc ca studenții să-i calce pe urme”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Performanța a fost stabilită în cadrul acțiunii „Zbor în adâncuri” organizată de către Asociația „Învață să Înveți” și „Centrul de Strategii Aplicate”, în parteneriat cu SC Salrom SA.

Foto 2

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*