Ultimele stiri

Anunţul făcut de echipa Charlie Hebdo la trei săptămâni de la atentatul terorist: „Amânăm”

Săptămânalul francez Charlie Hebdo, care a publicat caricaturi satirice la adresa profetului Mohamed şi a fost victima unui atentat terorist pe 7 ianuarie, a decis să amâne apariţia următoarelor două numere, întrucât angajaţii săi nu se simt pregătiţi, potrivit Nbcnews.com.

Potrivit Le Parisien, „nicio dată nu a fost fixată” pentru apariţia numărului 1179 al revistei Charlie Hebdo. Jurnaliştii din redacţia acestui săptămânal de satiră, afectaţi de doliu, extenuare şi supraexpunere mediatică, au nevoie de timp şi nu se simt pregătiţi pentru a concepe un nou număr al revistei, a precizat Anne Hommel, purtătoare de cuvânt a revistei. Singura certitudine deocamdată, anunţată deja de Gérard Biard, redactorul-şef al publicaţiei, este următoare: „Charlie Hebdo va continua!”.

„Caricaturiştii şi jurnaliştii de la Charlie Hebdo nu sunt pregătiţi – au nevoie de timp, au nevoie să se consulte, au nevoie să se liniştească”, a declarat sâmbătă Appoline Thomasset, purtătoare de cuvânt a Majorelle PR & Events, compania care reprezintă interesele revistei Charlie Hebdo, citată de Nbcnews. com.

Atentatul terorist de pe 7 ianuarie a făcut 12 victime în redacţia săptămânalului francez şi a îngrozit întreaga lume. Primul număr al revistei apărut după atentat, ce a publicat pe prima pagină o caricatură cu profetul Mahomed care plânge, s-a vândut în mai multe milioane de copii. În mod obişnuit, tirajul mediu al revistei franceze era de aproximativ 30.000 de copii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*