Ultimele stiri

Apă și canalizare pe încă 14 străzi din Timișoara

canalizare

Aquatim anunță că în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană sunt finalizate, urmând a fi recepționate, o parte din lucrările de investiții prevăzute în Timișoara. Astfel, locuitorii de pe străzile Moldovei, Romul Ladea, Garofiței, Palmierilor, Podgoriei, Calea Urseni, Nicola Paganini, Dumitru Bagdasar, Petofi Șandor, Constantin Nottara și Constantin Silvestri vor beneficia în curând de rețele noi de canalizare. Pe aceste străzi s-au executat lucrări de extindere a rețelei de canalizare pe o lungime totală de circa 3,5 km și de reabilitare a celei existente pe o lungime totală de circa 1,1 km. De asemenea, pe străzile Tazlău și Ovidiu Balea a fost extins sistemul de alimentare cu apă pe o lungime totală de 760 m.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de aproape 120 de milioane de euro, din care 74 % sunt fonduri nerambursabile.

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*